Начало Новините днес Мрежата клокочи за Бенатова и „правилните свидетели“ срещу шофьора от трагедията до...

Мрежата клокочи за Бенатова и „правилните свидетели“ срещу шофьора от трагедията до Своге, те с нови разкрития (ВИДЕО)

„В 17.13 ч. се обадих на 112 и им казах да побързат, защото тук е някакъв ад. В 18.00 ч. видяхме да идва първата линейка откъм София”. Това каза Йордан – шофьорът на едната от колите, ударена от автобуса ковчег край Своге, преди той да падне в дерето в събота.

Припомняме, че вчера именно Йордан, жена му Димитринка и Николай обявиха сензационен обрат за касапницата край Своге като обявиха какво е правил шофьорът на автобуса миг преди адския сблъсък.

Водачът на другия блъснат автомобил – Николай, пък допълни, че първоначално минаващи в района, с личните си коли, са извозвали пострадалите до болниците. Същото правели и полицейските екипи, отзовали се на сигнала за катастрофата.

„От подаването на сигнала до пристигането им на мястото на трагедията са изминали 30 минути. Това все пак е път и е необходимо време за координиране. Тези хора са действали наистина геройски, извън границите на човешките възможности“, заяви тогава Катя Сунгарска.

Свидетелите на катастрофата са категорични, че пътят е бил хлъзгав, защото валяло. Локви по асфалта обаче нямало.

„Автобусът летеше срещу нас. Ужасът беше голям”, спомня си съпругата на Йордан – Димитринка.

Семейството пътувало, заедно със сина си, който лежал на задната седалка. Автобусът убиец удря колата им в задната дясна врата. Йордан е категоричен, че той е бил избегнал изцяло сблъсъка, Николай, който се движел точно зад него, вече нямало да е между живите.

„На 10 м преди завоя видях как шофьорът не гледа пътя, а човека до себе си”, твърди още Йордан в репортажа на Миролюба Бенатова пред портата на следствената служба.

Целия им разказ за трагедията гледайте във видеото на Нова телевизия:

В мрежата обаче се появиха множество критични коментари и съмнения за това, което разказват те. Ето част от тях:

Nikolay Vetev
Как можеш за части от секундата, при разминаване и то на лека кола с автобус, да видиш на къде гледа шофьорът на автобуса!?!?
След това, шофьори на други коли, които са се движели зад автобуса разказват за „река“ на пътя, тези даже локви не видели?!
Чувствам, че тези са БИЛИ ПОСЪВЕТВАНИ какви ПРАВИЛНИ спомени да имат!

Petia Nikolova
Каква дясна врата ударена на автомобила,като се вижда,че е лява. Той гледал къде гледа шофьорът на автобуса,а не пътя си. Приемам,че е от преживяното.

Татяна Тодорова
Паметта много подвежда – знам го от личен опит. Тези хора са преживели много силна уплаха… Страхът изкривява възприятията… страхът изкривява и спомените…страхът изкривява и показанията… Всичко протича в много кратък миг. Неправдоподобно е този мъж да види точно накъде е бил обърната главата на шофьора на автобуса. Може би паметта му дорисува обстоятелствата..Другият пък изкарва, че дори локви не е имало – започвал да вали там дъждец някакъв.. .Като изтече още вода, може да остане спомен за слънчево и топло време – за август е нормално…

Анатоли Илиев
ОБРАТ всъщност няма !!!Искат пак да изкарат шофьора виновен !!Аз като карам винаги сканирам ляво , дясно и задно огледало !!Е като гледаш в дясното огледало на къде да ти е извъртяна главата ???Сигурно нагоре към Луната !! Почнаха с кошаревските свидетели !!!???!!??При тази екстремална ситуация ти гледаш кормилото и пътя ….а не в другия шофьор !!То е ясно че към тебе връхлита кола !!

Petar Petrov
Така е. Гледал е дясно огледало дали задната част на буса е отминала БЕЗУМНАТА мантинела на десния заво, навлизаща в платното.

Иван Георгиев
Тoй казва, че гледал човека до него, а не огледалото! Освен тва кво толкова ще гледа точно пък дясното огледало, аде лявото и задното по разбирам!

Petar Petrov
Иван Георгиев 

Гледал е дясно огледало дали задната част на буса е отминала БЕЗУМНАТА мантинела на десния завой, навлизаща в платното.

Питанка 
А ако шофьорът на леката кола е засякъл рейсаджията и сега иска да обърка разследването? В Европа имат компютърен програми за възстановка на катастрофи ,които работят на почти 100% .Няма —тоя каза това,оня каза онова.Но в БГ всичко е политика.

ха 
Е ако това са снимки от катастрофата как да няма локви, то всичко е във вода!