Начало Новините днес Проговори адвокатът на шофьора на автобуса ковчег, отнел живота на 17 души...

Проговори адвокатът на шофьора на автобуса ковчег, отнел живота на 17 души до Своге: Той ми разказа, че…

Спомените му за изключително объркани. Повечето съм се опитвал да разговарям за личното му състояние. Обясних му че трябва да се държи. При една трагедия не е е необходимо да настъпва Втора. Той е много зле психически. Това заяви в ефира на Нова телевизия Христо Ботев, адвокатът на шофьора на автобуса убиец, който катастрофира и уби 17 души до Своге.
По думите на адвокат Ботев днес той ще се запознае с материалите по делото. „Имало е мисли да се самоубива веднага след инцидента. Сега вече изпитва едно огромно съжаление. Не може сам да прецени чия е грешката, но фактът, че всичко се стоварва върху него, много му тежи“, разкри още адвокат Ботев за състоянието на клиента си.

По думите му, Григоров лично няма спомен и не е споделял да е виновен за инцидента. В момента за самия инцидент той е изключително пестелив, добавя адвокатът.

По думите му, двамата не са обсъждали скоростта. „Каква е била скоростта, ще бъде твърдение на прокуратурата, което ще се види как е обосновано. Трябва да видя какво има като материали, не мога да говоря на сляпо“, каза адвокат Ботев.

Що се отнася до възможността варовик да е полирал фаталния асфалт, адвокатът каза, че е едно да има публично твърдени, а друго е да има официални документи. Адвокат Ботев заяви, че ще иска по-лека мярка днес в съда за своя клиент.