Уникалните съвети на Джуна при високо кръвно

Починалата наскоро прочута руска ясновидка и лечителка Джуна се е грижела за здравето на куп известни личности. Редовно е съветвала бившия руски президент Борис Елцин, а консултации с нея са си правили дори настоящият папа Бенедикт и актьорът Робърт де Ниро.

Джуна давала препоръки как да се справят с болестите, но и с емоционалните си проблеми.

Ето съветите є срещу високото кръвно, с които лекувала първите държавни мъже на Русия.

Не се опитвайте да правите едновременно няколко неща. Не бързайте, не се ядосвайте, не викайте. Ядът и злобата са най-големите врагове на здравето.

Ако имате високо кръвно, са противопоказни продуктите, които способстват за развитието на склероза на кръвоносните съдове: животински мазнини, захар, маргарин, мазни млечни продукти, червено месо, черен дроб, месни бульони, пушени меса.

Храната ви трябва да се състои основно от: зеленчуци (избягвайте картофите и морковите), плодове, ръжен хляб, овесени ядки, фасул, грах, соя, олио, орехи, птиче месо, обезмаслени млечни продукти, пресни сокове.

Трябва да се храните редовно – 5-6 пъти дневно, като приемате храната на малки порции. Последното хранене трябва да е 2-3 часа преди сън.

Не злоупотребявайте в никакъв случай с алкохол (особено вредни са концентратите), кафе, силен черен чай.

Вредно е да четете много, особено до късно Преди сън избягвайте да гледате предавания и филми, които ще ви натоварят.

Опитайте се да си създадете режим на заспиване, така че да сте в леглото не по-късно от 22 часа. Желателно е преди сън да се разходите на чист въздух. Полезна е и топлата вана с билки.

Веднага след събуждане изпийте на гладно чаша вода (за предпочитане ниско минерална), след това направете сутрешна гимнастика и си вземете контрастен душ.

Нека всеки ден в плановете ви влиза определена физическа работа, не забравяйте да повървите пеша няколко километра. Гледайте положително на живота и се радвайте на успехите – както вашите, така и на останалите.