Хрониката на безумието: Три катастрофи заради малоумни маневри парализираха движението в Бургаско

Инцидентите са на различни места, но по едно и също време

Безумни маневри предизвикаха три катастрофи на различни места в Бургаска област и буквално парализираха движението. Инцидентите са станали по едно и също време.

Първото произшествие на главния път край Поморие. Чужденец с нает автомобил не е преценил разстоянието до крайпътната канавка и навлязъл с двете задни гуми в нея. При самостоятелната катастрофа няма пострадали, но е предизвикала огромна тапа на пътя за Слънчев бряг. Наложило се колите, блокирани в задръстването, да чакат доста време, докато автомобилът бъде изтеглен от канавката.

Катастрофа между градски автобус и лек автомобил също изнерви до краен предел нервите на шофьори. Инцидентът е станал в района между Гробищния парк и бензиностанция „Лукой“ на изхода на Бургас за Слънчев бряг. Вероятно причината е отнемане на предимство в кръговото движение от страна на шофьора на леката кола. Автобусът се движел по линия 15. Няма пострадали пътници, те са се разминали само с уплаха. Хората са продължили по маршрута с друг изпратен на място рейс.


Тапата на пътя между Сарафово и Бургас

Третото произшествие е на кръстовището на смъртта – на разклона за село Атия по главния път Бургас-Созопол. Автомобил е самокатастрофирал, а след това е ударен от друг, който не е спазил дистанция. Сериозно пострадали няма, но и пътят за Созопол е задръстен заради инцидента.