Това е най-лошото място за здравето да държите мобилния телефон

Повечето хора смятат, че не могат да живеят без телефона си. Те изпадат в паника, когато устройството не им е под ръка, защото не могат да проверяват за актуални имейли, съобщения и обаждания.

Но мястото, където повечето хора съхраняват телефона си (особено мъжете) излага на риск здравето ви.

Според експертите не трябва да съхранявате телефона си в джоба на панталоните ви. Този лош навик го имаме почти всички, но това е лошо освен за вашия телефон, тъй като има риск от счупване, но и още по-лошо за вашето здраве.

„Когато клетъчните телефони са включени и свързани към безжична мрежа и поставени в джоб, радиацията е два до седем пъти по-висока, отколкото, ако са поставени в чанта или са някъде по-далече от вас“, посочва Лили Фридман от Комплексния уелнес институт в Южна Флорида.

„Има пряка връзка между радиацията от мобилен телефон и развитието на рак. Радиацията може да бъде свързана и с депресия и сърдечни проблеми. Ако се постави в джоба на панталона, радиацията може да отслаби костите на таза и да намали плътността им.

Така че удобството да поставите телефона си в джоба си не си заслужава риска. По-добре е да го държите в чантата си или другаде, където е по-далече от вас. Освен това ако отказването от навика телефонът винаги да ви е под ръка, това може да е знак, че сте пристрастени към него.