Топ 5 на продуктите, които помитат вредните радикали от организма и пречистват черния дроб

За да направите профилактично пречистване на черния си дроб, е достатъчно да приложите следните 5 хранителни продукта, които бихте могли да откриете във вашата кухня. Детоксикирането на черния дроб е от решаваща значимост за здравето на всички останали органи и системи, така че не се колебайте да включите в менюто си тези пречистващи храни точно сега.

Топла лимонова вода – чудесна напитка, с която да детоксикирате черния си дроб всяка сутрин.

Това не е лимонада, така че не добавяйте захар или друг подсладител.

Само изпийте чаша топла вода със сока от 1 лимон. Черният дроб произвежда много ензими в отговор на водата с лимон, в сравнение с на която и да е друга храна.

Чесън – добавяйте малко чесън, след като готвите или по 1 скилидка в салатата си. Чесънът съдържа серни съединения, които помагат за активиране на ензимите в черния дроб. Освен това, той съдържа алицин и селен, които са добра защита за черния дроб.

Авокадо – японско изследване установява, че авокадото съдържа съединения, които защитават черния дроб от увреждане. В паралел с 21 други плодове, авокадото проявява най-добри свойства при защита на черния дроб от галактозамин (силен токсин, който причинява увреждане на черния дроб, подобно на вирусен хепатит).

Кориандър – универсална подправка, която може да добавяте към почти всяко ястие, в това число салати или шейкове. Тази билка помага за отстраняване на тежките метали от тялото.

Куркума – мощна лечебна подправка с продължителен списък от предимства. Тя не единствено защитава черния дроб от увреждане, но и насърчава регенерацията на клетките на черния дроб. Това увеличава естественото производство на жлъчен сок и поддържането на тялото без токсини.