Започна ли войната? Израел нанесе ракетен удар по Западна Сирия

Въздушната отбрана на Сирия е отблъснала атака от израелските военновъздушни сили чрез свалянето на пет ракети, съобщава Сирийската арабска новинарска агенция SANA, цитирана от осведомителните агенции.

„Въздушната отбрана на Сирия е ударила няколко ракети, изстреляни от израелски самолети в района на Уади ал-Уйун в околностите на Хама“, съобщи агенцията, като се позовава на кореспондент. По-рано агенцията съобщи за няколко бомбардировки, които са избухнали в района.
Според източник на медията военни цели са били в Тартус и Хама.

Израелското военно ведомство отказа да коментира ракетния удар. „Не коментираме информации от чуждестранни източници“, гласи официалната позиция на военните към момента.

В резултат на инцидента един човек е бил убит, а четирима са ранени.По-рано Израел многократно е ударила предмети в Сирия.

По-специално на 2 август израелската армия нападна „няколко“ въоръжени терористи в граничния регион на Сирия. Инцидентът се случи в южната част на контролираната от Сирия част на Голанските възвишения, където преди това действаше терористичната организация „Ислямска държава“.

Сирия и Израел официално са във война от 1973 г. насам, но боевете бяха изключително редки преди избухването на гражданската война в Сирия.