Ето как Скотланд Ярд се оправда за издънката със снимката на отровителите на Скрипал 

Британската полиция обясни как заподозрените за отравянето на Скрипал мъже се появяват едновременно на снимките, взети от камерите на летището в Лондон.

На различните кадри се вижда, че двамата се движат по еднакъв коридор, намират се на едно и също място и са заснети там с точност до секундата на 2 март 2018 година в 16. 22 часа и 43 секунди. Именно това съвпадение събуди съмнението, че снимките със „заподозрените“ Александър Петров и Руслан Боширов всъщност са фалшификат.


„Те са минали през два различни изхода по едно и също време, това са кадри от две различни камери“, твърдят от британската полиция.

На 5 септември британската прокуратура обяви имената на двамата руснаци. Според съобщението именно те са заподозрените за отравянето на Сергей и Юлия Скрипал.

По данни на следствието мъжете, които са около 40 години, пътували с руски паспорти под имената Александър Петров и Руеслан Боширов. Макар и разследващите да не смятат данните в паспорта за фалшиви, съществуват подозрения, че това не е истинската им самоличност.

В Лондон предполагат, че на 4 март 2918 година Скрипал са били подложени на въздействието на нервно – паралитично вещество от вида „Новичок“.

Великобритания изледе с твърденията, че зад отравянето стои Русия. До този момент, обаче, не бяха представени никакви доказателства.