Започва сезонът на настинките и грипа. С тази проста домашна рецепта няма да дадеш и лев за лекарства!

Започва сезонът на настинките и гриповете и наистина е нужно да си имате една лесна рецепта за здраве, която да ви пази не само сега, а целогодишно.

Всички съставки, които ще вложим в сместа са известни със своята лечебна сила и могат да донесат само ползи за организма. Освен, че рецептата ще се погрижи за здравето ви, като държи настинките и грипа на страна ще подсили имунната система, като допълнителен бонус ще получите и подмладяване кожата. подмладяването също се дължи на всички полезни вещества, които се съдържат във вложените съставки. Когато те се комбинират силата им става недостижима, така че се доверете на народната медицина, защото само с нея имате възможност да сте здрав, но и красиви

Приготвяте сместа за подсилване на имунитета, като смесите по половин чаена чаша от всичките ядки – стафиди, бадеми, орехи, сушени сливи и кайсии.

Към тях прибавяте и кората на 2 лимона.

Накрая се прибавя и 150 грама чист пчелен мед.

С помощта на блендер смилате всички съставки, които вложихме, за приготвянето на сместа, която ще държи настинката и грипа далеко от нас.

Преди да консумирате получилата се смес я оставете да престои 2 дена в хладилника, защото само така ще се възползвате максимално от лечебната и сила.

Вече можете да я консумирате и да подсилите имунитета си лесно, защото се приема само по супена лъжица 2-3 пъти на ден. Сместа, която ще ви защити от настинка може да се приема и от деца, не оказва никакво неблагоприятно влияние на организма и няма странични ефекти, а само го подсилва. Все пак дозата, която трябва да приемат децата е по-малка и е в размер на 2 чаени лъжички 2 пъти дневно.

Използвайте тази лековита рецепта, защото така ще предотвратите заболявания, като настинка и грип и няма да трябва да търпите неблагоприятните симптоми, които причиняват.Още един плюс на тази рецепта, че и децата могат да се възползват от лечебните и сили.