Красива студентка поживя едва четири дни в общежитие и я застигна мистериозна смърт (СНИМКИ)

Британски съд гледа делото за мистериозната смърт на 18-годишна студентка, починала едва четири дни след като се нанесла в общежитието на Университета „Шефийлд Халам“. Тя повръщала в продължение на три дни и припаднала в банята на стаята си, съобщава „Сън“.

Родителите на красивата Абигейл Хол разказаха пред съда как я завели на разходка в центъра на Шефийлд преди да умре. Лекар ѝ предписал лекарство срещу стомашни болки и казал, че може би е хванала вирус или има възпален апендикс.

Родителите ѝ предложили да си я приберат вкъщи в Донкастър, за да се лекува, но тя настояла да остане, за да може да предаде курсовата си работа по биология на следващия ден. Съквартирантката ѝ Агата я наглеждала и до последно девойката била „весела и дружелюбна“.

Но на 23 септември 2015 година Агата намерила Абигейл припаднала в банята. Повикала помощ и заедно с още един студент се опитала да намери дефибрилатор, но в общежитието нямали такова. Въпреки усилията на пристигналите парамедици, красивата студентка починала малко след това.

Съсипаният приятел на Абигейл – Джош Томпсън, сподели за нея, че тя била неговата „панда“ и имала всичко на света, за което живее. Той питал родителите ѝ за разрешение да ѝ предложи брак след като тя завърши първата си година в университета.

Патолозите още не са сигурни за причината за смъртта на студентката. Аутопсията е показала, че в дробовете ѝ имало „вдишан материал“, но не била ясно какъв е и как е попаднал там. Тогава като причина за смъртта е посочена „аспирационна пневмония“, която се получава при вдишването на чуждо тяло.

Вторичната експертиза обявила като причина за смъртта „идиопатичен гастроентерит“. В първата си вече в кампуса Абигейл излязла с приятели в нощен клуб, а на втората отишла на „парти с боя“, където основното забавление е пълнене на балони с боя от аерозолни кутии и вдишването на въздуха от тях. Ефектът е като при приемане на наркотици.

Свидетел разказал как Абигейл обърнала няколко чашки, включително водка и енергийни напитки, но и двете вечери била само подпийнала, но не и пияна.