Никога не влизайте с обувки в къщи. Ето какво се случва, когато го правите!

В много страни и култури, разхождането с обувки в къщи е приемливо поведение. Въпреки това, има много причини да се събуете още на входната врата.

Ето какво ще ви накара да се замислите другия път.

При направено изследване е установено, че потенциално вредни бактерии могат да оцелеят върху обувките ви в продължение на седмици.

Мръсотия

Доказано е че обувките през по-голямата част от деня са в замърсена среда.

Токсини

Чрез обувките също се пренасят токсини, които могат да замърсяват въздуха в дома си. Помислете си – асфалтът е покрит с токсини, които са върху обувките ви и дори тревата, която е обработена с химикали… Кой иска всичко това в къщи!

Ешехерия коли

От всички бактерии, които могат да бъдат върху обувките ви, може би най-опасната от тях е Е.коли, която расте във фекална материя. Докато правите ежедневните си неща със сигурност ще настъпите нещо и дори няма да знаете. Изпражненията на птици и животни са навсякъде отвън.

Запазете пода си чист

Обувките са много по-трудни за почистване от чорапи и чехли. Независимо дали имате дървени подове, плочки или килими, можете да се осигури по-дълъг живот за подовете като оставите обувките си пред вратата.

Здраве

Носенето на обувки през цялото време може да доведе до болки в краката, докато ако ходите боси особено докато сте у дома ви помага да упражнявате в дългосрочен пасивните мускули на стъпалата, което спомага за подобряване на притока на кръв. Освободете краката си, докато сте вътре за по-малко болки и страдания и повече спокойствие.

Както можете да видите има много причини, поради които японските и други култури са приели политика на събуване на обувките на вратата. Може да бъде малко неудобно да помолите вашите гости да се събуят, преди да влезнат в дома ви, но с тези пет причини те ще разберат защо сте толкова настоятелни.

Моля, споделете това с приятелите и семейството си.