Вълшебен лек с куркума – Рецепта за златно мляко от Древна Индия

Ако страдате от артрит, умора, безсъние, слаб имунитет или най-общо казано – здравословното ви състояние не е добро, може би е време да опитате една древната индийска рецепта за здраве – златно мляко и паста с куркума.

Древният лек е завещан от Аюрведа и според иструкциите е необходимо да се приема всеки ден.

Основният продукт в рецептата е куркумата – истински безценен природен дар, известен с противораковите си свойства и незаменим в лечението на алцхаймер и различни „неизлечими“ инфекциозни заболявания. Куркумата пречиства кръвния поток и черния дроб, подобрявайки работата му.

Ето как да си приготвите паста с куркума, която ефикасност е доказана с годините.

Половин чаена чаша филтрирана вода се загрява в метален съд на умерен котлон.

Добавят 3 чаени лъжици с връх куркума, като непреставате и не спирате да бъркате. Ще получите гъста паста, която трябва да остане на котлона и в следващите 10 минути. Ако сместта ви изглежда доста суха, добавете малко вода, за да запазите плътна консистенция. Това количество паста ще ви стигне за около 3 седмици. Съхранявайте сместа в хладилник в стъклен буркан с похлупак. Приемайте всяка сутрин по една супена лъжица за профилактика, а при оплаквания по супена лъжица и половина.

Ще усетите действието на лека още след третия ден.

Рецепта за златно мляко :

В метален съд загрейте 1 чаена чаша прясно мляко – изборът на млякото е ваш – може да е краве, козе, соево, бадемово… и две чаени лъжици паста от куркума . Разбъркайте хубаво, за да получите хомогенна смес. Подсладете с мед или кленов сироп. Получената смес се вари приблизително 5 минути. Оставя се да изстине и се добавя една лъжичка бадемово, сусамово или друго нерафинирано масло. От тази смес се пие се всеки ден по една чаена чаша.