Нанси Кръмптън-Брофи написа книга „Как да убием съпруга си“ и сега я разследват за убийство на мъжа й (ВИДЕО) 

68-годишната Нанси Кримптън-Брофи от Орегон, САЩ, беше обвинена в убийство и незаконно използване на оръжия.

Тялото на съпруга й – 63-годишният Даниел Брофи – беше открито от ученици в Кулинарния институт в Орегон. Ден след убийството писателката  нта популярните детективски романи и автор на романите „Грешен любовник“, „Грешен съпруг“ и „Грешен полицай“ написа публикация във Facebook, където разказва за смъртта на съпруга си. Там Нанси го наричала неин най-добър приятел.

След няколко месеца разследване полицията е открила основание да прибере жената в затвора. Също така на един от сайтовете е открито едно любопитно есе, озаглавено „Как да убиеш своя съпруг“, което Нанси пише през 2011 г.

„Като писател на детективски романи прекарвам много време да мисля за убийства и следователно за работата на полицаите,“ коментира Нанси Крамптън-Брофи.

Там хитовата писателка споделя с читателите причините, които биха могли да послужат като мотив за убийството на съпруга й. Сред тях – пари, алчност, изневяра и домашно насилие. Тя също така казва, че извършителите трябва да бъдат „много умни, организирани и безмилостни“, за да избегнат наказание, след като са получили дългоочакваната свобода, като са се отървали от съпруга си.