Ужасът е голям! Смазаните в катастрофа футболисти се връщали след победа

Четиримата футболисти на третодивизионния Павликени, които загинаха при катастрофа край село Горна Студена, са се връщали от мач, когато се случил трагичният инцидент.

В колата-ковчег са били Димитър Кушев, Георги Вълчев-Машинката, Ивелин Ивов и Генчо Стефанов. Те пътували обратно след победата с 3:1 над Земеделец-93 (Козловец) в мач от Купата на Аматьорската футболна лига. Най-младият от четиримата Ивов вкарал едно от попаденията. Вместо да празнува успеха си, сега Павликени се готви за четири погребения.

„Потресен съм, просто не мога да говоря. Димитър Кушев беше с контузия и му казах да не идва за мача, но той реши да подкрепи момчетата. Четиримата останаха в Козловец след мача с намерение да се приберат по-късно…“, разкри потресеният Димитър Тодоров – треньор на футболния клуб.

Димитър Кушев е бивш футболист на Етър и игра за „болярите“ в „Б“ група. В Павликени не само беше голмайстор на тима, но и играещ помощник-треньор. Последното си попадение вкара в неделя при победата с 3:1 над Трявна. На 21 септември той трябваше да навърши 37 години.

37-годишният Генчо Стефанов беше вратар на отбора. Георги Вълчев – Машинката беше добре познато име сред любителите на футбола във великотърновския регион. Ивелин Ивов бе най-младият от четиримата – едва на 19 години.