Начало Свободно време Вижте колко данъци дължи Азис, и каква хитра схема е измислил за...

Вижте колко данъци дължи Азис, и каква хитра схема е измислил за да се отърве!

Новият водещ на „ВИП Брадър“ Азис все още дължи на държавата около 400 000 лева данъци, твърди „Телеграф“. Това е сумата, с която Костинбродския славей е останал да виси на бюджета, след като данъчните продадоха апартамента му в „Манастирски ливади“ за около 260 000 лева миналата година.

Дългът е установен преди години с ревизия. Тя показала, че певецът не си е направил регистрация по ДДС, което е трябвало да стори, след като доходите му от независимо икономическа дейност надхвърлят прага от 50 000 лева.

След серия обжалвания в крайна сметка НАП печели делото и запорира апартамента му. Заради разправиите с данъчните още преди 7-8 години Азис прехвърлил фирмите и имуществото си на подставени лица. Прави опит да спаси апартамента си в „Манастирски ливади“, като го прехвърля на майката на детето му – Гала. Данъчните обаче оборват тази сделка в съда.

Отделно хонорарите на Азис минавали през фирма, където той никъде не фигурира, като така било договорено и възнаграждението му от „ВИП Брадър“. Заради нежеланието на звездата да се издължи от НАП дори писали за съдействие и до прокуратурата. Данъчните обаче не са се отказали от колосалната сума, с която Азис виси на хазната, и ще продължават с опитите да си вземат дължимото, като използват всякакви законови начини.