Индийската диета, с която страшно се отслабва

Предлагаме ви някои правила при индийската диета. Основното правило тук е да не се гладува, а да се приема малко количество храна по 4 или 5 пъти на ден.

И в никакъв случай не пропускайте закуската!

Плодове

Преди да обядвате или вечеряте, изяжте по един плод. По този начин ще си набавите достатъчно фибри и така ще се спасите от големия глад, който ви е подгонил.

Ако сте на работа или на друго място, а не у дома, то нищо няма да ви коства да сложите плод в чантата си и да го консумирате, преди да започнете с „голямото хранене“.

Ограничете месото Да, колкото и да обичате да похапвате месо, ограничете приема му. Наблегнете на зеленчуци, ядки, леща и ориз. При индийската диета важни са подправките, като при всяко ядене се добавя къри, куркума или канела. Приема се, че те стимулират метаболизма. Все пак месото не е съвсем забранено. Може по два-три пъти в седмицата да ядете пилешко или риба. Не консумирайте едно и също ядене обаче два последователни дни, тъй като всяко хранене предава една и съща енергия. Затова се старайте да се зареждате с различна енергия.

Забравете за алкохола, кафето и газираните напитки. Заложете на вода и чай Заменете ги с чай или вода, но преварена или филтрирана, а не минерална. Газираните напитки също не са на почит тук. Смята се, че те предизвикват кризи на организма и глад.

Температура на ястието Вярва се, че храната не бива да бъде нито много гореща, току-що извадена от фурната, нито пък студена. Най-добрият вариант е да бъде с приблизителната температура на тялото.

Количество храна Тук също внимавайте! Не бива чинията ви да бъде препълнена, нито почти празна. Старайте се количеството храна да е достатъчно, без да преяждате или пък да останете гладни.

Хранете се бавно Когато се храните, недейте да бързате или да хапвате нещо на крак. Консумирайте бавно, без стрес и напрежение. Така ще почувствате ситост за много по-дълго време. Опитайте се, дори и когато сте на работа, да не ядете на работното си място набързо, а да седнете на маса и да се нахраните спокойно.