Най-ниската майка на света почина. Тя роди три деца, въпреки че лекарите я предупреждаваха, че това ще я убие (видео)

Най-ниската майка в света – 44-годишната Стейси Хералд, почина в Кентъки. Стейси страдала от рядко генетично разстройство, заради което е пораснала само на височина от 71 сантиметра и въпреки че лекарите я съветвали да не ражда, защото това може да я убие, тя роди три деца: Катери (11), Макая (10) и Малаки (7), предаде Блиц.

Лекарите я предупреждавали, че поради височината й по време на бременност, сърцето и белите дробове на децата могат да бъдат смазани, но Стейси толкова много искала да има деца, че рискувала всичко, за да го направи.

Двете й деца Катери и Малаки наследиха болестта на майката. Малкият Малаки е роден 8 седмици по-рано и въпреки че това е често срещано при деца с такова разстройство, след като се е родил, не е имал нито една счупена кост.

„Хората с разстройство като моето често се раждат със счупени ръце или крака, защото костите ни са много крехки и могат да се счупят по време на раждането, но нищо не му се случи.И обясних на дъщерите ми, че са много специални бебета, но те ще трябва да бъдат внимателни за брат си, докато не пораснат „, казва Стейси.

Макар че тя била на инвалидна количка, Стейси активно се грижела за децата си заедно със съпруга си Уил, когото срещнала, докато работила в супермаркет, и се оженили четири години по-късно.

„Това, което не мога да направя аз, го може Уил“, казва тя, а съпругът й, който е 175 см висок, се грижи нощно време за  бебетата, защото за нея било трудно да стане.

За нея било особено трудно да се грижи за дъщеря си Макая, единствената, която не наследила разстройството, и на две години вече била по-голяма от майка си.