Ваня Костова изригна: Ева искаше да ме убие с магия, но съдбата й го върна и погуби Гого 

Истинска ядрена бомба се очаква да избухне в Къщата на „ВИП Брадър” в следващите дни. Взривът ще дойде заради страховитата война, която от десетилетия се води между двете врагини от музикалната сцена – Ева Найденова от „Тоника” и фаворитката на Стефан Диомов – Ваня Костова.  Между застарелите морски сирени се таят тонове омраза, каквито няма между никои други обитатели на Къщата. Нещо повече – едрогабаритната певица е убедена, че Ева се е опитала да я убие с черна магия.

Ваня Костова е сигурна, че колежката й прави страховити ритуали и неколкократно се е опитала да я отстрани по този начин. Пред приятели и колеги тя е споделяла, че тъкмо заради проклятията на Ева е натрупала рязко огромна маса тлъстини и се е разболяла тежко. За да не вижда Ева и да не става жертва на лошотията й, навремето Костова си тръгна от групата, въпреки че обожава да пее и е всенародна любимка.  „Haпycнax „Тоника” зapaди Eвa. Това бе най-трудния период не само в кариерата, но и в живота ми. Ева зaвиждaшe нa глaca ми, зaeднo c Гoгo гoвopexa cpeщy мeн зaд гъpбa ми. Kaтo е трезва се търпи, но като пийнe 100 грама paкия, тя cтaвa ужасна. Taзи жeнa e злa, тя e интpигaнт! Всички знаят, че тя от години се занимава с чepнa мaгия! Знае се даже и при кои ходжи и врачки ходи – там, в нейния край, в едно айтоско село. Знам, че и на мен ми е правила магии – рaзбoляx ce, изведнъж напълнях с 38 килограма за броени месеци, cтaнa ми тpyднo и вeчe нe мoжex дa пpoдължaвaм”, обяснява Ваня Костова. Във визитката си за риалити шоуто тя повтори пред цяла България подозрението си, че Ева прави магии.

Самият Стефан Диомов, който е намесен в конфликта им преди години, се хвана  за главата, щом разбра, че двете ще делят общ дом няколко месеца. „Много съм огорчен от тази омраза. Това, че са се съгласили да участват, наистина ме изненада. Не мога да скрия – доста неприятна изненада. Не трябваше да го правят. Но всеки сам преценява за себе си. Не са ме питали. Боли ме, че песните на „Тоника” означаваха любов, а сега името се свързва с омраза”, не скри притеснението си морският композитор.

Войната между Ева, Ваня Костова и Стефан Диомов започва още през 80-те, когато избухливата съпруга на Гого беснее, че певицата от Димитровград е толерирана от бургаския творец, защото е негова любовница. И двамата отричат някога да са имали интимна връзка, въпреки че в музикалния бранш сантименталните им отношения са всеизвестни. Във визитката си за „ВИП Брадър” Ваня Костова намекна за това, изтъквайки, че се гордее най-вече с песните си, които са провокирани от нея самата, тоест, действала е като муза на композитора.

И наистина – очилатата звезда не само пееше най-хубавите му песни, но получаваше върховни комплименти от Диомов, който освен че пишеше само за нея, я смяташе за най-талантливата и пръв я нарече ангелогласна. Това докарва до ярост Ева, която тогава попита: „Ние какво, да не сме дявологласни?” И лавината се затъркаля, докато потопи всички около смъртта на басиста Гого.

Тогава натрупаната завист така се отприщи, че шантавата вдовица забрани и на Костова, и на Диомов да дойдат на погребението на Гого, както и въобще да стъпват на гроба му. Малко преди погребението на музиканта, Найденова написала скандален есемес на Ваня, който гласял: „О, Господи, благодаря ти! Твоята и на оная дявологласна мръсница сега започва!” Тогава Ваня проляла потоци от сълзи от обида и крещяла пред Диомов, че няма по-лош човек от Ева. Тя треперела от страх, че бившата й колежка я залива с лоша енергия и продължава да прави магии.

В изстъпление любимката на Стефан Диомов изстреляла пред колеги, че именно заради мрачните си окултни занимания, Ева всъщност е убийцата на Гого. „Тя погуби тоя човек, защото се занимаваше с магии. Правеше черни заклинания – и на мен, и на други хора, а те се връщат с двойна сила към този, който я прави или при негов близък. Убедена съм, че болестта на Гого дойде отникъде като Божие наказание за злините, които Ева вършеше”, казала обидената димитровградчанка.

Ваня Костова се поболя и от най-коварната болест, но все пак успя да се пребори с рака. За да се спаси от проклятието, някогашната интимна приятелка на Диомов потърсила утеха в Бога и редовно ходела в църква, за да й четат Киприяновите молитви против магии, уроки, лоши езици и болести. От около 20 години Ваня е отдадена на християнството и всяка седмица ходи по църкви и храмове, а преди години изпя чудесната си песен „Рождество”.

За заклетата вражда между двете певици проговори и синът на Ева и Гого – Димитър Найденов. „Ваня Костова лъже и си измисля, че мама прави магии. Тя си тръгна от групата сама – молеха я да остане, а в замяна им постави неизпълними условия”, каза младият мъж. „Сега Ваня говори за черна магия върху нея, което е безумие. Имам чувството, че някой от формацията прави нарочно такива провокации”, твърди Найденов-младши. „Думите на Ваня Костова са абсолютна лъжа, потресен съм от чутото. Не мога да разбера тази жена какво иска от майка ми и как изобщо може да изрече подобни думи. Не знам дали изобщо трябва да й се обръща внимание”, огорчен е Митко. Синът на Гого си спомни, че майка му преживявала много тежко слуховете как съпругът й си е отишъл омагьосан и че тегне проклятие над формацията.

Макар за Ева конфликтът вече да е отшумял, Ваня Костова не е забравила лошия спомен. Затова когато съпругата на Гого все пак я поздрави на влизане във „ВИП Брадър”, Костова обърна глава на другата страна и дори не пожела да й продума.  Очевидно старите конфликти в „Тоника” тепърва ще намерят своята жестока развръзка, пред очите на стотици хиляди тв зрители, пише „Уикенд“.