Писна им от простотии! Англия обяви „края на една ера“ и би шута на Биг Брадър

Продуцентите на британската версия на риалити шоуто „Биг Брадър“ обявиха края му. На профила си в Туитър те съобщиха, че настоящият 19-и сезон, който започна миналата седмица, ще е последен, съобщава Би Би Си.

От Канал 5, където се излъчва програмата, потвърдиха новината за „края на една ера“.

Шоуто е излъчено за пръв път през 2000 година, когато се радва на изключителна популярност, но с годините рейтингът му постоянно спада. „Време е тази игра да приключи. Последният сезон на „Биг Брадър“ започва тази вечер в 9“, обявиха в деня на премиерата продуцентите от „Ендемол“.

Говорител на Канал 5 заяви: „Предстоящият сезон на „Биг Брадър“ ще бъде последен – и за стандартната версия и за ВИП версията, по Канал 5. Искаме да благодарим на „Ендемол“ и целия екип на продукцията, които работиха неуморно, за да превърнат шоуто в успех“.

Малко след това от „Ендемол“ обявиха, че са разочаровани от това, че не са стигнали до споразумение с Канал 5 за бъдещето на програмата. От там намекнаха, че това може да не е краят, което означава, че се надяват на ново споразумение с някой друг телевизионен канал на Острова.