Хирург и любовницата му дрогирали и изнасилили над 1000 жени и запазили скъпи „спомени“ от това (СНИМКИ)

Американски хирург, известен с участието си в риалити шоу за запознанства, и приятелката му са обвинени, че са дрогирали и нападнали сексуално две жени. Разследващия, обаче, вярват, че жертвите са стотици, съобщава „Сън“.

Хирургът-ортопед Гран Робишо, на 38 години, и Чериса Лаура Райли, на 31, са нападнали две жени, с които се запознали в бар и в ресторант през 2016 година.

По думите на прокурорите от Ориндж Каунти, Калифорния, „хиляди и хиляди“ видеоклипове с евентуални техни жертви са намерени в телефоните им. На тях се виждали жени, видимо под въздействието на наркотици и неспособни да дадат съгласието си за секс или да се съпротивляват. Те почти не отвръщали на посегателствата на двойката.

„На базата на доказателствата, смятаме, че може да има още много неидентифицирани жертви“, заяви прокурор Тони Ракаукас.

„Смятаме, че обвиняемите са използвали добрия си външен вид и чар, за да понижат вниманието на потенциалните си жертви“, добавя той.

Робушо се е появявал в риалити програмата „Ритуали за онлайн срещи“. Двамата с приятелката му са обикаляли музикални и арт фестивали из цялата страна. Те работели в тандем като срещали жени по баровете, дрогирали ги или ги карали да пият големи количества алкохол, след това ги водели в апартамента си и ги изнасилвали.

„Жените, които са се срещали с тях двамата, вероятно са изпитали фалшиво чувство на сигурност поради факта, че и двамата са чисти, спретнати, добре изглеждащи. Имаме склонност да се доверяваме ма лекарите, които са положили клетва да не нараняват. Втората обвиняема в качеството си на жена е имала ключова роля. Жена, твърдяща, че е негова приятелка, със сигурност е играела значителна роля за успокояването на жените, карайки ги да се чувстват комфортно и в безопасност“, обясни прокурорът.