Изхвърлете веднага тези кухненски съдове, ако все още не сте се разболели от… 

Преди години възникнал проблем – с какво да бъде заменена скъпоструващата сребърна посуда. Съобразно поставената задача за икономии трябвало да бъде предложен вариант за проста и евтина посуда.

Търсенето продължило доста дълго. И заместникът на среброто бил открит едва в средата на ХХ век.

Това се оказал алуминият. От него правели самолети, елпроводници, вани. И започнали да правят посуда. Прочутите алуминиеви тенджери, гевгири, паници, стъргалки. Те били представяни като невероятно удобни, но се премълчавало че това удобство лишава човек от здравето му. Защо?

Алуминият има свойството да се натрупва в тялото. Това е много вредно за мозъка. Убива клетките му. Анемията също идва от него. И най-важното е, че образува артрит. Много от нашите майки, отгледани и израсли с тази алуминиева посуда имат артрит. В кръвта на пациенти с артрит има 7 пъти повече алуминий, отколкото здравият човек. Този лек метал също така убива нервната система и метаболизма.

Алуминият прониква в тялото ни, задвижван от водата. Доказано е също, че алуминият влиза в тялото чрез въздуха и козметиката.

Чували ли сте за дезодоранти? Във всеки дезодорант се съдържа алуминиев хлорохидрат (алуминиева сол). И лекари в САЩ са доказали, че ракът на гърдата при жените (с изключение на наследствеността) идва от използването на такива дезодоранти. И сега в САЩ произвеждат дезодоранти без алуминий.

Самият алуминий е нужен на тялото. Той насърчава възстановяването на тъканите. Полезен е за целостта на костите.

НО! Опасен е алуминият в посудата, който убива бавно.
При използването на кухненски съдове от алуминий може да се откъсне някоя парченце и да го изядем. Също така е опасно да се поглъщат и парчета алуминиево фолио. При готвене на храна алуминият прониква във водата. След това в тялото. И не по-малко е вредата, причинена от храна, опакована в алуминиево фолио (консервирана храна, кафе в консервни кутии и всичко, което е обвито във фолио).

Не използвайте такива пособия, както и дезодоранти от масовия пазар.

Това не е безопасно. И после не се изненадвайте откъде сте пипнали тази коварна болест, за която дори не сте предполагали.