Битият репортер на „Господари на ефира“ проговори за ужаса!

„Благодаря на всички колеги и приятели, които от вчера ми звънят. Добре съм, възстановявам се.“ Това заяви в ефира на „Здравей, България“ репортерът на „Господари на ефира“ Димитър Върбанов, който е бил пребит вчера в склад.

„Наше разследване от месец юни – открихме, че се продават храни с изтекъл срок на годност в един склад във Велико Търново. След проверка бяха открити над 7 тона храни, с изтекъл срок на годност. На следващия ден обаче установихме, че продължава продажбата на такива стоки. Последва втора проверка – откриха нов склад, с още тонове храни“, каза пострадалият.

„Малко след това обаче установихме, че със запорираната стока се разпорежда управителят на склада и отново я продава. Дефакто нищо адекватно не бе направено от страна на институциите“, каза той.

„Вчера към 5 часа влязохме в склада. Искахме да попитаме собственика докога ще продължава да се чувства над закона. Казвал е на работниците, че след тези репортажи е доказал колко е силен и никой не може да го спре. Тогава ме нападнаха“, каза Върбанов.

„За мен най-важното е да има възмездие. За предното нападение, когато ме удариха с чук, получих 1000 лева. Сега не очаквам нищо, просто искам да има възмездие!“, заяви Димитър Върбанов.

По случая проговори и комисар Димитър Машков – шеф на ОДМВР – Велико Търново: „Нападението над журналисти е недопустимо. Щом получихме сигнал, веднага изпратихме автопатрул на място. Открили са г-н Върбанов на земята. Веднага му е оказана медицинска помощ. Лицата, които имат съпричастност към случая, са установени и доведени в участъка. Две от лицата са задържани за 24 часа. Всички действия към момента се ръководят и са координирани с районната прокуратура. Единият задържан е управителят на склада, а другият е работник в склада“, каза той.