Стоматолозите мълчат за тази естествена паста за зъби, с която ще забравите за кариесите и проблемите с венците 

Съвременният живот е прекалено забързан и огромният стрес, под който се намираме, ни кара да не обръщаме особено голямо внимание на хигиената на устната си кухина. А това е много лошо, защото всички знаем колко важно е да имаме хубава усмивка.

Сутрин винаги бързаме, за да не закъснеем за работа и не ни остава достатъчно време, за да се погрижим за зъбите си. С малкото време, което им отделяме, не можем да им осигури качествено почистване, а това се отразява лошо на здравето на устната кухина.

Съществуват много пасти за зъби с избелващ ефект, но много научни изследвания са доказали, че този вид продукти са много опасни, защото увреждат зъбния емайл.

Ежедневното използване на продукти с високо съдържание на химически вещества прави зъбите чувствителни и уврежда венците. А един от страничните ефекти на избелването е, че може да доведе до необратимо увреждане на зъбите.

Именно по тази причина е крайно време да кажем „сбогом“ на скъпата козметика и да преминем към натуралните продукти, с които да се погрижим за здравето на устната си кухина.

Съществуват редица природни съставки, които са в състояние да направят зъбите ни по-бели и здрави. И то без странични ефекти. Предлагаме на вашето внимание една рецепта за натурална избелваща паста, която е подходяща за честа употреба.

Ето какво ви е необходимо за приготвянето й:

Кокосово масло – 1 супена лъжица

Куркума на прах – 4-5 чаени лъжички

Масло от мента – няколко капки

Начин на приготвяне:

Сложете кокосовото масло в стъклена чашка. Добавете към него куркумата и 5-6 капки масло от мента. Разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес. Нанесете на зъбите, а след това разтъркайте добре с помощта на четка за зъби. Използвайте натуралната паста два пъти седмично и ще се сдобиете с ослепително бяла усмивка.

Куркумата е в състояние да облекчи зъбобола благодарение на антибактериалните си свойства. Тя намалява раздразнението на венците, в състояние е да предотврати заболявания и замърсяване на устата.

Много хора, които имат проблеми със зъбите, отдавна са открили лечебните свойства на куркумата и я използват, за да се избавят от болката.

Изпробвайте тази натурална паста за избелване и не забавяйте да споделите рецептата с приятели, а те ще ви се отблагодарят с красива и здрава усмивка!