Апокалипсисът в „Сарафово“ е неописуем! Жената, пометена от калното свлачище: Едва не ме погреба жива! (СНИМКИ) 

Огромно количество земна маса се свлече от кръговото движение на бургаския квартал „Сарафово“ по-рано днес. Сега проговори жената, чийто автомобил бе пометен от тонове кал.

„Валеше дъжд, стана изневиделица. Върху колата ми се изсипа огромно количество земна маса. Помете я на няколко метра и я затрупа, едва излязох. Имах чувството, че ще ме  погребе жива. На никого не пожелавам такова изживяване“, разказа бургазлийката, цитирана от Флагман.бг.

Тя допълни, че е сигнализирала Гражданска защита, но оттам са й отказали съдействие, защото нямало пострадал човек. Извикала е Пътна помощ, но спецализирания автомобил вероятно е в километричната тапа на главния път.

В същото време входът на бургаския кв. „Сарафово“ буквално е блокиран заради свлякла се земна маса от надлеза. Заради голямото количество паднал дъжд улиците в жилищния район са се превърнали в реки.

Хора, живеещи в района изпратиха снимка, която показва водната стихия.

Тя е от улица „Лазурна“ и е направена точно по време на поройния дъжд, когато колите буквално са били под вода.


Въпреки че дъждът спря, стигането до квартала все още е невъзможно заради образувалото се задръстване на главния път. Десетки коли са блокирани в тапата.

Снимки: Флагман.бг