Начало Новините днес Митко Върбанов получи златен скункс! Симулиращият репортер изрече много силни думи и...

Митко Върбанов получи златен скункс! Симулиращият репортер изрече много силни думи и отправи последна молба

Бившият репортер от „Господари на ефира“ Митко Върбанов получи златен скункс за изопачаване на истината и манипулация. Това бе излъчено в предаването тази вечер.
Припомняме, че журналистът бе уволнен, след като видеоматериали разкриха, че репортерът на предаването Митко Върбанов е преиграл след репортаж за опасни храни с изтекъл срок на годност. Според излъченото видео от неговия репортаж той е блъскан от двама мъже и една жена от склад във Велико Търново. Истината се оказа съвсем друга.

Връчвайки му статуетката, колегата му заяви, че това е най-трудното връчване на скункс, което е извършвал за всичките тези години, и добави: „Получаваш скункса, защото с твоя акт ти хвърли петно върху предаването и всички хора, работещи в него. Ти урони престижа и каузата на „Господари на ефира“.

Самият Върбанов прие скункса и заяви: „Темата със склада и храните с изтекъл срок на годност и разследването, което правихме, беше болна за мен. Цяло лято мен ме болеше като репортер и като човек, че тонове храни стоят там, складът продължава да работи и има реална опасност да стигнат до магазините и до хората. През цялото време опитвах да покажа това, което има вътре и това, което се случва. Тогава станаха неща, които за жалост бяха извън контрола ми. От много адреналин, емоции и желание да приключа случая, извърших последните действия“.

„Много бързо се разпространи информацията, и то с мащабни размери и гръмки заглавия. Основната ми вина в случая е, че не можах да го контролирам. Не е имало умисъл в действията ми. Искам да се извиня на всички колеги, на теб, Боби, на оператора, на екипа на „Господари на ефира“ и на всички зрители, които от действията ми си изградиха представа, че искам да ги подведа“, добави бившият член на екипа на предаването.

Върбанов добави, че знаел, че там има камери. „Загубих контрол над чувствата си. Знаех, че там има охранителни камери, виждах ги. Ако исках да играя сценарий, мислиш ли, че с 12-годишен опит ще го направя по този начин. Цялото ми желание беше този склад да не продава развалена стока. Ще ми бъде обица на ухото, че като репортер може да направиш хиляди добрини, но една грешка, волна или неволна, може да доведе до това нещо“.

Уволненият репортер отправи една единствена молба към екипа на предаването: „Моля, обещайте ми да довършите тази работа докрай – да спрете това продаване на храни с изтекъл срок на годност“.