Гардът на Тупак Шакур със сензационни разкрития за фаталния септември 1996-а! Рапърът е жив и се намира в… (СНИМКА)

През 1996 година бе съобщено за убийството на рапъра Тупак Шакур в Лас Вегас, но спекулациите, че той е жив, не спират и до днес. За това, че 25-годишният изпълнител не е бил застрелян по-рано съобщи британският му телохранител Майкъл Найс.

Пред The Sun гардът заяви, че лично е участвал в операцията по подмяна на телата и изпращането на Тупак в Куба, където музикантът бил поканен лично от тогавашния управник Фидел Кастро.

По думите му тогава изпълнителят е бил ранен, а след това е отлетял за Барбадос на борда на частен самолет. „Чувствахме се така, все едно бяхаме от затвора”, споделя бодигардът.

Бодигардът твърди, че разполага с фото и видеодоказарелство, че Шакур е жив.


Тупак Шакур и Шуг Найт в Куба

Той добавя, че престоят му в Куба е трябвало да остане в тайна. Това било и едно от условията, които певецът трябвало да изпълни, за да се пресели на Острова на свободата.

„Защо мислите, че по делото за убийството му няма осъдени, при условие, че заподозрените са си признали?“, пита Найс.

Тупак Шакур е един от най-влиятелните хип-хоп изпълнители в историята. Въпреки краткия си творчески път, в света са продадени над 80 млн. от записите му. Според официалната версия, музикантът е застрелян на 13 септември 1996 година в Лас Вегас в колата си след боксов мач между Майк Тайсън и Брус Селдън.