Очевидец на стрелбата в „Стрелбище“: Единият ранен се свлече и изстена „Умирам!“, а черен джип с килърите изчезна в мрака 

Охранител от фитнес зала, която се намира в близост до мястото на снощната стрелба в столичния квартал „Стрелбище“, се престраши да разкаже какво е видял. Той е бил на работа, когато все още неизвестен брой нападатели опитаха да убият криминално проявените Ивайло Богданов и Божидар Лоански, но успяха само да ги ранят.

„Чухме 4-5 изстрела и излязохме да видим какво става навън. Мина един черен джип. Дойде раненият и падна на 2-3 метра от фитнеса. Само каза „Умирам“. Състоянието му беше много тежко. Личеше си, че е прострелян“, разказа пред Нова телевизия охранителят. Той добави, че раненият е бил с куче, но екипът на Спешна помощ не е позволил животното да бъде качено в линейката въпреки молбите на пострадалия.

„Не съм виждал този човек в района досега. Когато са се разминавали пеша, другият е започнал да стреля. Имаше един черен джип, който мина бързо, а след това дойде раненият“, свидетелства охранителят от фитнеса. На въпрос дали е сигурен, че джипът е свързан с престъплението, той отговори: „Според камерите, които гледахме – да. Този е бил. Той беше спрял и няма 2 минути – потегли. Чак след това разбрах, че имало и втори прострелян“.

Свидетелят каза, че видеозаписите са били иззети от разследващите, но на тях не се вижда самата стрелба. Неофициално от полицията съобщиха, че издирват двама заподозрени, но в зависимост от събраните доказателства, техният брой може да се промени.

Имената на двамата простреляни са Ивайло Богданов и Божидар Лоански. Единият е на 38 години с прякор Жирафа, а другият – на 26 с прозвище П*тк*та. Първият е многократно осъждан за притежание на наркотици и е лежал в затвора, а вторият е осъждан за кражби в жилища и офиси.

38-годишният мъж с прякор Жирафа е опериран благополучно, заяви пред bTV директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Пострадалият е с огнестрелни рани в гърдите и в рамото. В момента се намира в реанимацията и му се провежда интензивно лечение. Направена е успешна операция, няма опасност за живота му, добави проф. Балтов. По думите му едната огнестрелна рана е входно – изходна и минава през гърдите. „Слава Богу е без опасност за по-сериозно нараняване на вътрешни органи“, добави проф. Балтов.

Другият прострелян е настанен във ВМА. Той е контактен и също е без опасност за живота – с две огнестрелни рани също в гърдите и рамото.