Сириец с джип засече софиянец с жена и бебе в колата и му скочи на бой, но му се случи случка! (ВИДЕО)

Свиреп бой е станал между шофьори след засичане на столично кръстовище във вторник. Жестоката юмручна свада се е разразила в квартал „Света Троица“.

Според очевидци, след като джип е засякъл лек автомобил, в който пътували мъж, жена и малко бебе, двамата водачи започнали да се карат. Скандалът започнал водачът на джипа, който се нахвърлил върху другия шофьор.

Водачът на джипът е сириец с белгийски паспорт, а опонентът му е българин на 24 години.

Ден след екшъна 24-годишния водач проговори за случилото се. Той се казва Николай и разкри защо е пребил чужденецът, който го е нападнал пред очите на приятелката му и 8-месечното им бебе.

„Мисля, че всеки един човек на моето място би го направил, след като отзад стои цялото му семейство и има секунди да реши какво да направи в тази ситуация”, разказва Николай пред Нова тв.

Семейството пътувало с автомобила си за вкъщи, когато шофьор с джип засича колата им.

„След като ме засече, реших да не му давам път. Успя да ме настигне и нарочно успя да удари колата ми два пъти. Изкара ме директно от шофьорската ми седалка и започна с удари, с бутане. С един удар се случиха нещата. За съжаление момчето падна лошо на земята и си удари тежко главата”, разказва още Николай.

Другият шофьор – 40 годишният Насай Махмуд, е сирийски гражданин с белгийски паспорт. От години живее в страната ни.

„Човекът го предупредих поне два пъти, че съм с бебе в колата и не искам нищо. Но той каза, че не се интересува от това нещо. Просто в погледа му имаше единствено и само агресия”, казва Николай.

След случилото се той е задържан веднага. 24 часа по-късно е освободен с мярка „подписка”. На Николай са му повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда.

„Мисля, че трябва да има някаква справедливост и да се види, че всичко е било с цел самозащита и не съм имал никакъв изход”, казва той.

Състоянието на Насай Махмуд е стабилизирано и няма опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство.