Трагедията с кървавата сватба в САЩ се оказа по-голяма от очакваното (СНИМКИ) 

Сред 20-те жертви трагичния инцидент с лимузина в щата Ню Йорк са четири сестри, техните съпрузи – току-що оженили се семейства, оставящи малки деца. Всички те загинаха по време на сватба в най-смъртоносния пътен инцидент в САЩ от 2009 година насам, съобщава „Пийпъл“.

Два автомобила са участвали в катастрофата, станала малко преди 14:00 часа местно време на кръстовище. Местните власти заявиха, че лимузината е слизала с голяма скорост от баир и се забила в минувачи пред популярен магазин в Шохари.

Сестрите – Ейми Стийнбърг, Абигейл Джаксън, Мери Дайсън и Алисън Кинг, и съпрузите на три от тях – Аксел Стийнбърг, Адам Джаксън и Роб Дайсън, са сред загиналите. Починал е и братът на Аксел – Рич Стийнбърг. Той имал 10-годишна дъщеря и 14-годишен доведен син и съпруга, които за щастие не били в колата.

Ейми и Аксел наели фаталната лимузина по-рано и за 30-ия рожден ден на Ейми. Те се оженили едва на 30 юни.

  Друго семейство, което не оцеляло от катастрофата, са Абигейл и Адам. Те имат син на 4 години и дъщеричка на 16 месеца.

Полицията на Ню Йорк потвърди, че 18 от жертвите са се возели в лимузината, включително и шофьорът. Другите двама загинали са пешеходци, които се намирали наблизо и били пометени от колата..

Братът на четирите загинали сестри – Том Найт, разказа пред „Ню Йорк поуст“, че те били много близки. „Бяха четиримата мускетари. Само ние останахме. Бяхме 7 – 5 сестри и 2 братя“.

Още една от загиналите – Ерин МакГоуан, била също отскоро омъжена. Тя сключила брак с Шейн МакГоуан на 8 юни. Неин братовчед – Патрик Кушинг, също намери смъртта си в трагичния инцидент.

53-годишния Скот Лисиничия. Той също загина при удара. Оказа се, че колата е била наета в последния момент, като първоначално е било планирано голямата група сватбари да пътува с автобус, но той се повредил.