Извънредна новина за арестувания бивш съпруг на Емилия (СНИМКИ) 

Бившият съпруг на фолдивата Емилия Красимир Димов-Бойса остава на свобода под парична гаранция от 1500 лева, въпреки протеста на прокуророти от Свиленград. Припомняме, че бизнесменът е обвинен в кражбата на супер скъп японски трактор „Кубота“ на цена около 100 хил. лева.
Машината изчезна в края на август от нивите край село Студена, а на 28-и септември Бойса беше арестуван и обвинен в кражбата на трактора. Машината вече беше открита от полицията във ферма край Тополовград.

След ареста си Бойса беше пуснат под гаранция от 1500 лева на свобода. Прокуратурата в Свиленград обаче протестира мярката като много лека, пише в. Монитор.

На делото в Окръжния съд в Хасково обвинителите поискаха Бойса да бъде арестуван за постоянно, защото престъплението, в което е обвинен е тежко. Предвиждало се затвор до 15 години, ако се докаже вината му, а освен това имало опасност той да се укрие или да извърши друга беля. Друг аргумент беше, че той движи често с криминално проявени лица.

Защитата на Бойса изтъкна, че фирмата на семейството му е арендатор на близо 1000 декара лозя край Свиленград и той има добри доходи. Освен това обвиняемият в момента имал щастлив брак и малки деца, за които да се грижи. Познавал различни хора, но никога не бил осъждан, а от 13 години не бил и обвиняван в нищо.

Окръжният съд оцени семейните ангажименти и чистото съдебно минало на бившия на Емилия. Така магистратите от Хасково потвърдиха гаранцията от 1500 лева и Бойса си тръгна свободен към къщи, вместо окован към следствения арест.

„Никога не съм бил крадец и не смятам да ставам на 40 години. Обвинен съм несправедливо“, каза той след делото.