Страшна трагедия: Сърбия не помни такава катастрофа с много загинали, десетки ранени и над 30 автомобила на магистралата Белград-Ниш! (СНИМКИ/ВИДЕО 18+)

Най-малко седем души загинаха, а над 25 са ранени след две жестоки катастрофи на магистралата Белград-Ниш в Сърбия, предадоха местни медии.

Сред пострадалите, за щастие, няма деца. Инцидентът е станал днес около 8 и 15 часа българско време.

Тридесет превозни средства са участвали в сблъсъка – камиони и коли. Двете зверски мелета са възникнали на едно и също място от двете страна на магистралата.


При първото пътно транспортно произшествие – в платното от Белград до Ниш, четирима души са загинали, а десет са ранени. При тази катастрофа са били замесени повече от десет превозни средства, а два камиона са пламнали. Втората катастрофа се е случила на също място, но в другата посока – от Ниш до Белград.

При тази катастрофа трима души са загинали, а други 10 са пострадали. Девет камиона и няколко коли са участвали в мелето.


Жестоките ПТП-та станаха причина движението по ключовата артерия да бъде спряно и в двете посоки.

„Пострадалите са настанени в местни болници. Лекарите определят състоянието на някои от пациентите  като критично“, заявиха от вътрешното министерство на западната ни съседка.

Причината за кървавото ПТП е гъстата мъгла в Централна Сърбия, допълни Б92.