Борисов гневен на тези, които охулиха и очерниха България във връзка с убийството на Виктория 

Поднасям и аз своите съболезнования към близките на Виктория, изказвам благодарности и към института по психология, ще изпълня института по криминалистика – да го осъвременим, защото ни трябваха повече от 24 часа при сегашните методи. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на извънреден брифинг с вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Цацаров  да огласят разкрито ли е жестокото престъпление, което разтърси България и света.l

Премиерът се обърна и към медиите. „Искам да се обърна към вас като разследващи журналисти и натискът, който бе упражнен върху отговорните органи. Всяко прибързано изговаряне от прокуратурата и МВР, течейки такова разследване може да предизвика укриване на вещи, укриване на извършител и днес нямаше да си говорим, посочи той.

„Благодаря на 3-те германски провинции, защото през цялото време той менеше адреса си. Само че българи направиха така, че да се очернят държавата си по най-гадни начин. Да се радват, че държавата ни влезе в световните медии с убийството. Благодаря на тези, които виждайки работата на отговорните органи.

Той ще бъде разпитан от немски съд, за да бъде екстрадиран. И ние ще предоставим цялата ДНК информация и по неговите дрехи и по дрехите на жертвите.

Разни сини и червени политици се скъсаха да пращат мейли какво се е случило в България. Мигар това не се случва в други страни.

Още в самото начало, когато се знаеше, че има ДНК от извършителя. Целта на един поръчков извършител не си оставя следите.

Да не се обвинява никого без да бъде осъден. Много внимателно съм ги чел всичките. Ще имаме сериозен разговор в ЕНП като отида там, но това е политиката. Много неща бих казал още, но те ще минат добрия тон. Отнасяме се с изключително внимание към всеки сигнал. С нищо не сме заслужили, като държава говоря, да бъдем така охулени, докато работят всички не на 100, а на 1000% На колегата Маринов му казах: „Няма да се връщаш от Русе, нямаш работа в София, докато това не бъде разкрит“ . Дойде си вчера в 2 часа.

Аз много бързо реагирах на сигнала, когато го получих в Ню Йорк. Вие не сте 4-тата, вие сте 1-та власт в момента. Такава свобода, да пишете да предавате по всяка тема, мисля, че е факт