Колегите на зверски убитата Вики се сбогуваха с нея с разтърсващ призив 

Поклонението пред зверски убитата русенска журналистка Виктория Маринова ще бъде в петък. Всички желаещи ще могат да си вземат последно сбогом с нея от 10.30 часа в храм „Св. Троица” в Русе, съобщиха колегите й от Ти Ви Ен.

„Ако е вярно това, че Господ прибира при себе си най-добрите, то е най-вярно за Виктория. Не тъжете за нея, тя не би го искала. Почетете я с едно добро дело. Ей така – без причина, за някой непознат. И му кажете той да направи същото за друг. Заради нея. И когато това добро дело обиколи целия свят и се върне при вас – тогава ще знаете, че сме променили света. За това живееше тя – за да направи света по-добър. Нека заедно да довършим започнатото от нея. Така би искала тя!”, пишат колегите й от регионалната медия.

Припомняме, че 30-годишната Виктория Маринова е била жестоко пребита изнасилена и задушена. Тялото на жертвата е намерено в неделя малко преди 14.20 ч в района на кейовата стена в Русе. Сигналът е подаден от гражданин, който е минавал оттам. Мястото се използва от много русенци за джогинг. По неофициална информация до 12 часа в събота жертвата е била на кафе с членовете на бизнес клуб „BNI Prista”, след което споделила, че отива да тренира за днешния крос в резервата „Сребърна“.

Убиецът на младата жена – 21-годишният циганин Северин Красимиров, е задържан късно снощи в Германия.