Психолог с диагноза за Северин: Той е силно животно и психопат! Доставяло му е удоволствие да я души, изнасили и убие! 

Много пъти съм правил някакви прогнози по отношение на тежки престъпления и жестоки убийства. Прави впечатление, че убийството е извършено много брутално и са оставени много следи, типично за психопат. Това заяви по Нова тв психологът д-р Веселин Герев, коментирайки Северин Красимиров, обвинен за убийството на Виктория Маринова.

„Във всеки от нас, както казва Фройд, дреме един психопат, който трябва да задоволи нагона си. Хората имат три нагона – сексуален, за храна и за самосъхранение. Обикновено мотивите за най-тежките престъпления са свързани точно с някой от тях. Тези хора обаче са вменяеми и способни. Мъжът е осъзнавал какво върши, но не може да сложи спирачка на нагона си. Той напълно съзнателно души и изнасилва жертвата, а след това я убива. Това му носи удовлетворение на душата му. По същия начин се случват всички тези битови инциденти. Това са хора, които не могат да контролират спирачките си“, каза експертът.

„Това не се проявява само веднъж в живота. Тук говорим за силно животно. Дават се маркери много назад във времето. Такива са хората, които влачат животни с колите си или малтретират животни или свои съученици“, смята още д-р Герев.

„Когато психопатът действа, той действа импулсивно. Животинското го ръководи. След като извърши деянието започва да осъзнава какво му се е случило. Най-вероятно първо е споделил с близките си. Този човек е страхлив и затова е избягал“, каза Герев.

„Хората като него имат по-високи нива на допамин. Ако в комбинация с това той е пушил трева или приемал амфетамини, всичко става още по-засилено“, заяви психологът.

„Когато човек види и осъзнае какво е направил, започва страх. Тогава той се опитва да замита следите си. Затова е взел и няколко нейни вещи. Всичко е било в момент на паника“, завърши психологът.