Цацаров обяви какви обвинения са повдигнати на звяра Северин за изнасилването и убийството на Виктория! 

Първо съболезнования на близките на Виктория Маринова. На второ място искам да благодаря на всички служители на МВР, които бяха ангажирани със случая и на всички мои колеги прокурори, на всички криминалисти и психолози. Благодаря и на германската полиция. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг по случая с убитата журналистка Виктория Маринова.

„За кратък период от време бяха извършени множество действия при разследването. На Северин са повдигнати две обвинения – за изнасилване, съвкупление с лице от женски пол. За това престъпление се предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода. Второто обвинение е за умишлено убийство с особена жестокост и по особено мъчителен начин – наказание от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна“, каза Цацаров.

Главният прокурор заяви, че сега следва германски съд да разгледа случая и извършителят на деянието да бъде екстрадиран в България.

„Вчера пред съдия бяха разпитани много свидетели. На този етап не можем да твърдим, че убийството е извършено заради професионалната й дейност“, заяви Цацаров.