Бойко Борисов съобщи много важна новина за „Джи Пи Груп“! (ВИДЕО)

По нареждане на премиера Бойко Борисов започват проверки на пътните ремонти, извършвани от фирма „Джи Пи Груп“. Това съобщи пред журналисти премиерът Бойко Борисов във връзка с разследването, което извършва прокуратурата на фирмата.

„Не мога да допусна при толкова много усилия, които полагаме, да има пропуски, единствените ми претенции към строителите са били качество и срок“, заяви Борисов. Премиерът каза, че вече е възложил на Агенция „Пътна инфраструктура“, спазвайки закона, да намери форми и още днес да извади от проектите с европейско и държавно финансиране фирма „Джи Пи Груп“.

„Моята политическа воля стига до там, че всеки, който е заподозрян, и срещу когото тече разследване, да бъде изваден от конкурсите до доказване на правотата и невинността му“, допълни Бойко Борисов.

Той припомни случаите, при които 19 км от АМ„Тракия“ при Ямбол са били ремонтирани отново заради спестен асфалт, както и подобен случай при Ябланица. Според премиера всеки трябва да си носи отговорността вместо да се петни името на правителството. Светослав Глосов, председател на УС на АПИ, обясни, че ще бъде направена стриктна проверка на качеството на строителството на пътната отсечка от Кърджали до границата, която в момента се строи от същата фирма за 9 млн. лв.