Северин втрещил германския съд с безумна версия как Виктория го предизвикала, но той не искал да я изнасилва и убива, а само…

По-рано днес започна опелото на брутално убитата русенска журналистка Виктория Маринова. Докато роднините и близките й се прощаваха с нея се разбра, че убиецът й Северин Красимиров ще бъде екстрадиран от Германия.

Пред немските разследващи той направил куп странни признания за зверството, което потресе не само цяла България, но и Европа.

От германската прокуратура посочват, че по време на разпитите там обвиняемият частично е признал вината си за извършеното престъпление.

Пред разследващите той е обяснил, че се е озовал на брега на река Дунав в Русе в нощта на престъплението, като е бил под силно влияние на наркотици и алкохол.

В някакъв момент покрай него минава непозната млада жена Виктория. По думите му двамата влезли в спор, а след това решава да я нападне и хвърли в храстите. Пред съда обаче Красимиров е отрекъл да е имал намерението да убива Виктория, както й да я изнасилва и ограбва, уточнява в. Монитор.

Тези признания според немската прокуратура показват, че в престъплението не може да се търси политически мотив. Обвиняемият не е възразил срещу екстрадицията и се е съгласил с ускорена процедура за връщането му в България, се посочва още в съобщението. Затова главният прокурор на Целе е издал заповед за трансферирането му у нас. Законът предвижда да се случи в 10-дневен срок.