Валентин Радев загадъчно: Има скрити факти за убийството на Виктория, аз ги знам, но не мога да ги кажа 

Има още скрити от обществото факти около убийството на Виктория Маринова, заяви бившият вътрешен министър Валентин Радев, сега редови депутат на ГЕРБ. „Всички факти не са ясни на обществото – аз знам нещо, което не мога да кажа“, заяви загадъчно Радев. „Прокуратурата обаче е господар на досъдебното производство. Ако всички знаеха тези факти, щяха да кажат: „Браво на МВР“. Въпросът е обаче да стигнем до престъпника и той да бъде осъден. Аз казвам какво е направило МВР“, коментира Радев.

Той даде примери с добрата работа на полицаите, като посочи присъдите за членове на престъпните банди „Килърите“ и „Наглите“, които са вкарани в затвора още по времето на кабинета „Борисов“ 1, както и справянето с битовата престъпност и изпратените над 1000 полицаи в различни населени места.

По думите му полицаите работят денонощно, по цял ден с контингента, с хора, които са престъпници. „Трябва да бъдат по-обрани, когато ги нападаме. Не трябва да очакваме, че МВР ще реши всички проблеми в държавата. Всички трябва да внимаваме какво правим, не са само полицаите панацеята“, каза в заключение Валентин Радев.

По повод критиките от външни политици за убийството на Виктория Маринова, Радев коментира, че познава всички външни министри от ЕС и знае какво е състоянието с престъпността в отделните държави членки. „Нека да бъдат обективни и да не подминават фактите. Никой, например, не вярваше, че ще пазим границата, докато не дойдоха и не видяха лично, че това е така“, заяви той.