Начало Новините днес Туроператор взриви мрежата с разкритието си как учители изнудват за комисионни

Туроператор взриви мрежата с разкритието си как учители изнудват за комисионни

Туроператор от Пловдив взриви мрежата с разкритието си как учители са провалили екскурзия, само, защото не са им били изплатени комисионни. Служителка във фирмата нарича това „изнудване“ и разказва за случилото се във Фейсбук.

Ето какво пише тя:

„89 ученици от четири пети и шести класове на ОУ „Стоян Михайловски“ в Пловдив ще бъдат лишени от традиционната есенна екскурзия тази година. Причината толкова ме шокира, че не мога да си замълча. Техните класни анулираха този следобед пътуването (след като са събрани пари и декларации от родителите, изготвени са списъци, подписани са договори с транспортните фирми) защото като туроператор отказах да платя обичайната „комисионна“, която, както научих впоследствие, се движи между 5 и 10 лв. на записано дете.

Даването на рушвети не е в природата ми. Считам, че е гнусно да даваш пари, за да накараш някого да си върши работата. Отказвам да корумпирам когото и да било, за да осигуря заетост на фирмата си. Крайно време е да бъде наложена някаква хигиена в тези взаимоотношения и мисля да информирам за това РУО-Пловдив и министъра на образованието.“