Монтана се прости с Гошко, който бе застрелян, докато събира съчки

Цялата махала в Монтана изпрати 17-годишния Гошко в последния му път. Погребението на момчето от квартал „Огоста“ премина под засилено полицейско присъствие. В траурното шествие се включиха роднини, близки и съученици на убитото момче.

До трагедията се стигна във вторник по обед, когато тийнейджърът и дядо му отишли да събират дърва и сухи съчки в гора- частна собственост с две каруци в местността „Пъстренеца“. Чули се три изстрела и един от тях пронизал фатално ученика. Той паднал на земята. Бил откаран в центъра за спешна помощ, но медиците само констатирали
смъртта му.

От общината бяха организирали социално погребение за 17- годишния Гошко, тъй като е от бедна фамилия.

Полицията е намерила незаконно оръжие и засаден канабис във фермата на заподозряния за убийството на 17-годишния Гошко край Монтана – Георги Рапонски, съобщи BulNews.bg.

38-годишният мъж е управител на фирма за дърводобив и дървопреработка. Той бе задържан във вторник по подозрение, че е произвел смъртоносния изстрел срещу тийнейджъра, който бил заедно с дядо си да събира сухи дърва в имота му.

Същия ден при обиск в ползваната от него кола „Субару“ бе открит газов пистолет „Екол“, с пълнител и демонтирана предпазна муфа, както и 6 боеприпаса за него.

Вчера униформените претърсили и ферма в местността „Тировете“ в землището на Монтана, собственост и обитавана от Рапонски. Там те намерили въздушна пушка „ИЖ 38“, 118 различни по вид и калибър патрони и муфа за газ-сигнален пистолет.

Освен оръжието и боеприпасите, криминалистите открили и цяла плантация с канабис. Там имало засадени 61 растения с дължина от 0.50 до 1.40 см. Общото тегло на иззетите наркотични вещества е 7 килограма. Рапонски и преди е имал пререкания със закона заради дрога. Той има условна присъда за притежание на марихуана.

Припомняме, че мярката за неотклонение на Рапонски „задържане под стража“ бе удължена на 72 часа с прокурорско постановление. Разследването по случая продължава.