Прокурор разследва концерт на Николина Чакърдъкова

Районната прокуратура в Пловдив разследва концерт на Николина Чакърдъкова.

На общински съвет организаторите поискали да им се предостави безвъзмездно залата Колодрума в града, както и 14 500 лв общински пари.

Държавното обвинение се самосезира след като се оказа, че предоставените документи са фалшиви.

Предложението на сдружение „Всички заедно за една кауза“ за залата бе внесено на сесията от Айри Мурад. Според документите концертът щял да се състои под патронажа на главния секретар на ЮНЕСКО за България Венцислав Манчовски и председателя на НС Цвета Караянчева.

В проявата напълно благотворително щели да участват Николина Чакърдъкова, Славка Калчева, Поли Паскова, Орхан Мурад, Ненчо Илчев, Ивайло Герасимов и много други таланти. Всички щели да се включат безвъзмездно, само Общината трябвало да осигури 14 500 лв за Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

Председателката на Общинския съвет Савина Петкова обче се усъмнила в предоставените документи. Тя проверила и се оказало, че от ЮНЕСКО не са и чували за свой служител на име Манчовски. Печатите от документа също се оказали фалшиви.

Вече били продадени над 2000 билета, а парите щели да отидат за „закупуване на апаратура за деца със специфични нужди“, предават от Телеграф.