Невероятно, но факт: Жена не е яла нищо от 4 години и половина, но още е жива (СНИМКИ) 

Всички знаем, че без храна и вода човек не може да издържи много дълго време и в крайна сметка може да умре. Една холандка обаче не се е хранила вече в продължение на 4 години и половина. И колкото и да е невероятно тя е жива.

Причината е рядко заболяване.

Кели Бекърс страда от хронична идиопатична чревна псевдо-обструкция. Болестта, която се появила заради усложнения при раждането ѝ, напълно разрушила всички функции на храносмилателната ѝ система.

На 21-годишна възраст момичето е принудено да получава хранителни вещества под формата на интервенозни течности в тръбичка, закрепена близо до сърцето. Освен това тя има торбичка, в което се събират фекалиите ѝ.

Момичето признава, че почти умира няколко пъти поради усложнения и инфекции: „През ноември бях на ръба на смъртта. В моя катетър, разположен само на 3 сантиметра от сърцето, имаше инфекция. Родителите ми вече си бяха взели сбогом с мен.

Въпреки трудностите, Бекърс се опитва да живее възможно най-пълноценно. Тя твърди, че не пропуска хранене, но не ходи на обяд и вечеря с приятели и семейството и ѝ липсва тази форма на комуникация. Момичето не работи, а посещава училища с лекции за болестта си и помага в най-близкия спортен клуб.

Наскоро Бекърс си взима терапевтично куче на име Лифка и сега живее отделно от родителите си. Кучето е обучено да лае, ако момичето се разболее, а също така ще ѝ помага с домашните занимания.