Цацаров изброи отново доказателствата, че Северин е жестокият изнасилвач и убиец на Виктория

„Аз казах и преди – нито аз, нито колегите ми сме изключили някоя от възможните версии за убийството на Виктория. Това по което работим в момента е спонтанно нападение на Северин. Той не отрича убиството, но отказва да говори за сексуалното посегателство.“ Така коментира тежкото престъпление в Русе, свързано с убийството на журналистката Виктория Маринова – главният прокурор Сотир Цацаров.

„Става въпрос за грубо нападение с цел сексуално посегателство. Той е признал, че предния ден е  употребявал алкохол, може би и наркотици. Северин няма дефицити в умственото развитие.“, обясни Цацаров пред Нова ТВ.

По думите му основният разпит ще се проведе след предявяване на обвинението, което ще стане след предаването му в България. „Не бих казал, че има поведение на жертвата, което да сочи за предизвикването на конфликт. Северин е признал за това, че предният ден е употребявал алкохол и евентуално наркотично вещество. Но това е казал при разпита пред германските власти, за нас е важно какво ще каже при разпита тук. Няма данни за психическо разстройство на този етап и не може да се говори за каквито и да е дефицити на умственото му състояние, но ще бъде назначена експертиза и за това“, коментира главният прокурор.

Цацаров обясни, че когато е отишъл за първи път на мястото на престъплението заедно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов и когато една малка част от доказателствата се още не са били събрани, там ги е чакал изготвен психо профил.

„Когато отидохме в Русе, там ни чакаше изготвен психопрофил на извършителя. Той много точно, бих казал на 90%, отговаря на личността на Северин и говори за една доста добре свършена работа“, обяснява той.

„Човешкото съзнание е много трудно за обяснение. Понякога то ражда необясними жестокости. Няма данни да я е следил. В дома на извършителя за иззети негови лични вещи – по които може да се намери ДНК – кръв. По тялото на жертвата има биологични следи – те съвпадат с ДНК-то на Северин.“, казва главният прокурор.

„Сценарият, който се опитаха да разиграят, че убийството е свързано с професията на жертвата не издържа. Това се направи по политически причини. Политически рейтинг не се прави върху трупове“, категоричен е Цацаров.