Начало Новините днес Бойко разчисти Околовръстното от наглеците, време е да измете и мошениците до...

Бойко разчисти Околовръстното от наглеците, време е да измете и мошениците до „Икеа“ и „Домко“!

Министър-председателят Бойко Борисов разчисти Околовръстното шосе от порутените бараки, незаконните складове за дървесина и грозните бараки, за да изгради Южната дъга. Направи го с размах преди около 6 години и сега по трасето преминават ежедневно стотици хиляди автомобили, а тясната лента остана само лош спомен.

Освен всичко друго, тогава държавата спести десетки милиони от виделите златна възможност да се възползват собственици на пустеещи земи.

По това време Борисов обясни, че за отчуждаването на земите трябвало да бъдат дадени 82 млн. лева. „За да не дадем тези грешни пари, ние препроектирахме тази част на околовръстното“, посочи премиерът.

Така за отчуждаването на земите бяха необходими едва 20 млн. лв. И Южната дъга стана факт, за да даде възможност на трафика да диша.

И докато около Южната дъга сега се издигат модерни офис сгради и магазини на известни фирми и вериги, то в непосредствена близост до тях паразитират няколко скандални автокъщи. Част от тях са разпънали оградите си на метри от „Икеа“, а други до „Домко“.

Във въпросните автокъщи сякаш се е излял автобоклука от Италия и покрайнините на Германия.

Стотици автомобили със съмнително качество са измити и напудрени, и са като магнит за клиентите от провинцията.

Жадните да ги купят едва ли подозират, че смуглите търгаши искат да им пробутат стари ламарини на стотици хиляди километри. За да изглежда стоката им по-апетитна, джамбазите с черни очила връщат километражите и свеждат изкуствено пробега на возилата до 150 – 160 000 км.

На всичкото отгоре наглите търговци от автокъщите прибягват и до добре изпитан трик, за да ощетят държавната хазна – в момента на покупко-продажбата пишат в документите в пъти по-ниска стойност на автомобила и така си спестяват хиляди левове.

Престъпната търговия се вихри с пълна сила и е крайно време служителите на НАП да отидат на визитация на автокъщите от Околовръстното шосе, които сякаш са прихванали навиците на секс труженичките от същия ареал.

Така само с един размах, Борисов може да приключи мошениците, които освен далаверите си правят така, че в милата ни родина да се диша отровен въздух!