Историята за 101-годишната италианка, която роди бебе, вече има продължение

Медиите откриха неочакван обрат в историята за дългожителката от Италия, която на възраст 101 години роди бебе. 

През миналата година в мрежата широко беше дискутирана новината, че 101-годишната Анатолия Вертадела е родила своето 17-то дете. Момченцето било кръстено Франческо.

Съобщаваше се още, че когато била на 48 години Анатолия успяла да пребори рак и сега смята, че Бог и е върнал способността да ражда деца, лед като ѝ била направена операция по присаждане на яйчници. Операцията била направена в Турции, а донор станал 26-годишен католик, тъй като съпругът на столетницата починал още през 1998 г.

Но информационният портал hipertextual.com пише, че въпросната история уж не е правдива. Според портала неин първоизточник е канадският сайт сайт Daily News World News, който често пуска фейк новини. Твърди се, че новината на старицата-майка за първи път се е появила именно там още през 2006-а година под формата на научна сензация и че снимката тогава е била същата както и сега.

Нещо повече – както посочва порталът в края на статията в Daily News World News било написано следното:
„WNDR поема върху себе си цялата отговорност за сатиричния характер на своите статии и за фиктивния характер на тяхното съдържание, както иу че всички персонажи, появяващи се страниците на този сайт, включително и тези, които се основават на реални хора, са измислени и всяко сходство с хора, живи, мъртви или зомби – това е чудо“.

Засега няма реакция на WNDR на публикацията на портала и в крайна сметка не става ясно дали това опровержение е правдиво.