Начало Новините днес Извънредно! Легендарният бандит Лъвицата се предаде на полицията! (СНИМКИ) 

Извънредно! Легендарният бандит Лъвицата се предаде на полицията! (СНИМКИ) 

Легендарният автобандит Светослав Петков – Лъвицата, който бе обявен за общодържавно издирване, се е предал тази сутрин в Главна дирекция „Национална полиция“, пише Блиц.

Припомняме, че Лъвицата успя да избяга от полицията след зрелищна гонка в района на кв. „Студентски град“, след като в съучастие с друг известен крадец Георги Воденичаров – Кико, опитаха да откраднат тузарско БМВ.

Припомняме, че около 3 часа през нощта на 25 септември, на улица „Борис Арсов“ 12, пред комплекс „Буена Виста“ в София, Воденичаров е откраднал въпросния автомобил.

Двамата проникнали в леката кола, марка БМВ, през шофьорската врата. В хода на обира двамата използвали и друга кола, в която след кражбата Лъвицата се отдалечил от мястото на престъплението. В това време Воденичаров следвал Петков. Малко след престъплението последвала катастрофа, в която участвали двете коли на крадците и автомобил, управляван от полицай.

Последвала гонка в района на кв. „Студентски град“. Тогава Петков успя да избяга от органите на реда, а Воденичаров бе заловен.