Извънредно! Вицепремиерът Валери Симеонов направи това, което цяла България чакаше!

Поднасям своите извинения на всички, които са се почувствани обидени или засегнати от изказването ми пред телевизия СКАТ. Това заяви извънредно от Министерски съвет  лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов. 

Той добави, че разбира всички майки на деца с увреждания, защото самият той има такъв човек в семейството си. „Самият аз съм потърпевш в това отношение в моето семейство. Винаги съм подпомагал с каквито средства ми е възможно болни хора и такива с увреждания, разбирам ги“, заяви той.

„Извинявам се отново. По никакъв начин не съм целял да обидя когото и да било“, завърши той. И добави, че това е станало по настояване на коалиционния съвет.

„На проведения коалиционен съвет обсъдихме въпроса, свързан с медийната капания по повод мое изявление и протестите пред МС. По настояване на коалиционния съвет, поднасям извиненията си на всички, които са се обидили или се почувствали обидени . Не е нужно да се аргументирам“, обясни Симеонов.

Малко преди това той заяви в ефира на БНТ:
„Много пъти съм се извинявал, включително и в тази година и половина. Тълкуването от сутрин до вечер на моите думи не е редно. Никой не иска извинение от мен, те искат оставка. Ако имаше как да бъда обесен в Министерски съвет, това щеше да е най-добре за тях. Предпочитам да бъда докрай откровен, да казвам нелицеприятните истини, но да не бъда лицемерен и двуличен. Естествено, че мога да се извиня, но няма да го направя и няма да подам оставка“, категоричен е Валери Симеонов.