Спипаха известна бизнесдама да краде ток за лъскавия си хотел над Рилския манастир (СНИМКА)

Служители на ЧЕЗ хванаха благоевградската бизнесдама Димитрина Калъмбова да краде ток за хотела си “Рилец” над Рилския манастир. Проверката е извършена около 18,00 часа в понеделник.

Служители на ЧЕЗ заедно с полицаи от РУ – Рила са пристигнали изненадващо при трафопоста на мотела и установили, че електромерът е манипулиран така, че да отчита по-малко от изразходваната реално енергия. От този трафопост се захранва само хотелът на фамилия Калъмбови, пише struma.bg.

На бизнесдамата е съставен протокол за кражба на ток, уведомена е и Районната прокуратура в Дупница. Проверката е извършена по сигнал.

През последните дни са извършвани изкопни дейности от хотела до трафопоста, найвероятно с цел електропроводът да се положи под земята. Трафопостът е заключван от служител на „Рилец“, за да нямат достъп други хора до него. Хотелът наскоро бе реновиран и за нощувка на един човек се плаща по 100 лв.

Любопитна подробност е, че гръмналият в скандал с кражба на ток стопанисван от Димитрина Калъмбова хотел „Рилец Резорт и СПА“ е номиниран за Балканските награди за туристическа индустрия в категория „Нова дестинация за 2018 г.”. Не е ясно дали организаторите от „ВИП Комюникейшън” ще оттеглят номинацията заради скандала, награждаването е предвидено на церемония на 5 декември, когато Калъмбова трябва да получи златна статуетка.