Начало Новините днес Невиждана стихия отнася в момента цял град в Черно море (СНИМКИ/ВИДЕО)

Невиждана стихия отнася в момента цял град в Черно море (СНИМКИ/ВИДЕО)

Невиждана стихия сполетя известния черноморски курорт Туапсе. Заради обилни дъждове в населеното място е обявено бедствено положение. Предупреждението за възможни бури продължава да работи почти по цялата територия на Краснодар. Нивото на водата в някои райони достига два метра, а на някои места продължава да вали.

В Туапсе, който е сред най-значимите морски курорти на Русия, много пътища са наводнени, като доста мостове са напълно отнесени. Много автомобили са получили сериозни щети.

Поради лошото време е настъпила авария във водопреносната мрежа и жителите са останали без питейна вода.

Според експертите в нощта на 24 срещу 25 октомври над района са паднали на квадратен метър близо „варел вода“! За сравнение, това е количеството, за 2 месечна норма.

Сега властите и жителите чакат да се оттече цялата вода, за да започне да се оценяват последиците от извънредното положение.

 

 

 

 

В същото време двама души загинаха, двама пострадаха, още един се води безследно изчезнал, близо 2000 къщи са под водата. Това е равносметката от наводнението в Краснодарския край, който бе буквално удавен от силен порой, предават световните агенции.

Вследствие на природното бедствие пострадаха редица жп линии и автомобилни пътища, 10 000 местни жители са без електричество. Евакуирани са 362 души.

Частично е разрушен мост на федералната магистрала до Сочи. Причина за обилните валежи стана мощен циклон, който засегна 19 населени пункта в Краснодарския край. В Туапсинския и в Апшеронския райони е въведено извънредно положение.

В работите по ликвидация на последиците от потопа са мобилизирани 368 души и 96 единици техника. На мястото на бедствието са отворени 38 пункта за временно настаняване на местните жители, останали без покрив на главата си.