Това е опасният терорист, спипан в Пловдив, излязоха още интересни разкрития за главореза (СНИМКА) 

Опасният кюрдски терорист, който бе задържан в Пловдив, вече е в затвора в Турция, съобщава 24rodopi.com. Припомняме, че заловеният е активистът на Кюрдската работническа партия (РКК) Хаккъ Гьорен, с кодово име „Хаки Седат“.
Хаккъ Гьорен се подвизавал в сочената за терористична организация в периода от 2002-а до 2010-та. През 2014-та заминал на Сирия, където участвал в акции на РКК и други кюрдски организации.  След като пострадал в битка, шефовете му решили да напусне Сирия и да поеме функции на координатор в Гърция.

През 2017-та година се установил в южната съседка, където посрещал военноинвалиди от битките в Сирия, които трябвало да стигнат в Западна Европа.
Наскоро Хаккъ Гьорен влязъл в България. Намирал в София, когато получил указания да замине за Пловдив, където трябвало да се срещне с активист на РКК с кодовото име „Арес“.

До Пловдив се придвижил с такси, но понеже нямал пари, оставил на водача телефона си. 4 дни се криел в гора край Пловдив. Рискувал като отишъл в Генералното консулство на Република Турция в Пловдив и казал, че са го ограбили и няма пари, за да пътува до Франция.

От дипломатическото представителство уведомили местната полиция. Хаккъ Гьорен бил отведен в полицейското управление, а после бил транспортиран до ГКПП „Капъ куле“, посочват DHA.